<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46697" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осмият участ...

Прокуратурата засече изгаряне на опасни отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол" (видео)

17 Януари 2020
0 2525

В ТЕЦ „Бобов дол” тече разследване за престъпление против общественото здраве и околната среда, съобщава Nova.

 

 

Разследващи са засекли горенето на опасни отпадъци. Веднага са били изпратени три мобилни лаборатории. На място дори пристигна екоминистърът Емил Димитров.

 

 

ЗАМЪРСЯВА ЛИ ВЪЗДУХА "ТЕЦ-БОБОВ ДОЛ", В КОЙТО ГОРЯТ ИТАЛИАНСКИ ОТПАДЪЦИ? ГРАЖДАНИТЕ ИСКАТ ОТГОВОР

 

 

„Материалите са подписани, заминават за Кюстендил. Ще чакаме разпореждане на окръжния прокурор в Кюстендил или на главния прокурор да видим какво ще правим след това. Предстоят претърсвания и изземвания в администрации, в понеделник всичко ще бъде на моето бюро. Няма задържани, няма разпитвани. Трябва да се вземат документи, за да се види каква е била цялата процедура. Упрек към завода нямаме, предстоят още замервания. Няма опасност за хората”, казва Димитров.

 

 

Пред медиите от ТЕЦ „Бобов дол” твърдят, че имат всички нужни разрешителни за извършване на дейността си, както и подписана нотификация за внос на отпадъци. Тези документи са разгледани и подписани от МОСВ, РИОСВ – Перник и Изпълнителна агенция по околна среда, а от ТЕЦ-а са ги предоставили на разследващите случая органи.

 

 

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции