<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46692" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Видео как мъж...

Смело куче преведе стадо от 900 овце през пожар в Австралия (видео и снимки)

17 Януари 2020
0 20854

Куче спаси стадото на стопанина си от пожарите във Виктория, пише My Modern Met.

 

 

Когато нещастието почука на вратата, хората се сплотяват. Тъкмо това се случва сега навсякъде в Австралия, където вилнеят опустошителни пожари. Сред най-смелите герои, що се отнася до спасяването на животни, са и няколко прекрасни овчарски кучета. Такава е и историята на Патси, шестгодишно куче микс между бордър коли и австралийско келпи, заело централна роля в спасяването на стадото на своя стопанин.

 

 

КУЧЕТА, НАДУШВАЩИ КОАЛИ, СПАСЯВАТ ЖИВОТНИ ОТ ПОЖАРИТЕ В АВСТРАЛИЯ

 

 

Колитата са известни като изключителни кучета водачи на стада, притежаващи висока етика и лоялност към стопанина си. Качества, които ги правят незаменими помощници в екстремни ситуации. Патси е измъкнала голямо стадо овце от пожароопасната зона. Според Кати Хил, чийто брат Стивън е собственик на Патси, смелото куче е останало неотлъчно със стопанина си пред лицето на огъня, докато и последното животно не е било изведено в безопасност.

 

 

""

 

 

Кати и семейството ѝ трябвало да се евакуират в новогодишната нощ, когато пожарът обхванал фермата им, намираща се от другата страна на долината в град Корионг. За щастие на брат ѝ, Паци през цялото време била точно до него. „За Патси, колкото и да ви се струва пресилено, пожарите всъщност нямат кой знае какво значение!!! Тя е микс между бордър коли и келпи, което означава, че е работно куче така или иначе”, споделя Хил. „Тези кучета са отглеждани от поколения, за да развият способността си да работят с овце и говеда във фермите, което налага да бъдат и много интелигентни, и издръжливи животни”, допълва Кати.

 
 

Докато Стивън използвал трактор, оборудван с резервоар за вода, за да държи по-далеч пламъците, които достигнали близо до имота, Патси се захванала за работа. Тя събрала стадото от 900 овце в стопанството и спокойно ги отвела до безопасно място, далеч от огъня. Работейки заедно като екип, двамата успели да спасят всички, освен шепа животни, както и всички сгради в имота с изключение на няколко навеса.




""
 
 

Ако някой някога се съмнява в интелигентността на тези животни, безстрашните усилия на Патси ще променят мнението му. Кати Хил се надява, че чрез разгласяване на историята на Патси, повече хора ще се насърчат да помагат, където и както могат в тези тежки изпитания. Историята ѝ е положителна светлинка във време, в което за мнозина няма много поводи за радост.

 

 

""

 

 

„Тези кучета са родени, за да служат", завършва разказа си Кати. "От придодата им е предопределено да бъдат съсредоточени до праволинейност в работата! Така в момент, когато брат ми се нуждаеше от Патси, за да помогне овцете му да бъдат отведени в безопасност, тя бе точно на мястото си. Тя просто се зае с работата си и я свърши, независимо от условията. Умно, спокойно и съсредоточено.”

 

 

Източник: My Modern Met  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции