<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46285" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Невероятен к...

Бездомно куче се превърна в пръв помощник на полицаи в Мексико (видео и снимки)

03 Януари 2020
0 17237

Служителите на полицейско управление в североизточната част на Мексико толкова се сближиха със спасено от тях кученце, че животното се превърна в част от техния екип, пише Daily Mail.

 

 

Есмералда или накратко Есме, както повечето в квартала я познават, е била осиновена преди 6 месеца от Районното полицейско управление на Хенерал Ескобедо, щата Нуево Леон, Мексико.

 

 

""

 

 

"Нахраних я и тя започна да върви след мен и да ми се радва", разказва местен полицай. „Друг колега също пристигна през нощта на смяна, тогава той направи същото – нахрани кучето и то си остана тук. Сега Есме така е свикнала с нас, че не би отишла другаде“, допълва той.

 

 

""

 

 

Предполага се, че кучето е било само на два месеца, когато за първи път се е сближило със служителите на реда. Сега Есме лае и предупреждава, когато види непознат моторист наоколо.

 

 

КУЧЕ СПАСЯВА ДРУГО КУЧЕ ОТ УДАР НА ПЪТЯ (ВИДЕО)

 

 

Освен това кучето помага на ученици да пресичат улицата като внимателно ги придружава до отсрещния тротоар.

 

 

""

 

 

Хората, които живеят в града, също са обикнали Есме и дори са направили нейна страница във Фейсбук. Те помагат на полицаите като понякога купуват храна за кучето.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции