<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46742" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

БСП внесе четвърти вот на недоверие срещу кабинета (видео)

20 Януари 2020
0 1155

БСП внесе четвърти поред вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3, пише dir.bg.

 

 

БСП ЩЕ ИСКА ЗАБРАНА НА ВНОСА НА БОКЛУК И ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ЗА ВОДАТА

 

 

Искането бе внесено в деловодството на Народното събрание от лидера на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов и от зам.-председателя на Комисията по околна среда и води и член на Изпълнителното бюро Манол Генов.

 

 

Мотивите са свързани с "Провал в политиката на околната среда и водите", като основните акценти са кризата с водата в Перник и мръсният въздух.

 

 

Подкрепа за социалистите до момента са заявили от ДПС. От БСП проведоха консултации с парламентарно представените партии, както и тези извън Народното събрание.

 

 

Разискванията по вота трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни, а гласуването се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. За да мине вотът на недоверие, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

 

 

Припомняме, че според правилника за организацията и дейността на Народното събрание 1/5 от народните представители могат внесат вот на недоверие срещу правителството. Това означава, че за внасянето му са необходими поне 48 народни представители, а парламентарната група на "БСП за България" разполага със 79 депутати.

 

 

БСП ВНАСЯ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО

 

 

Това ще е четвърти вот на недоверие на опозицията срещу кабинета "Борисов" 3. Предишните бяха аргументирани с провал в борбата с корупцията, здравеопазване и сигурност, но не успяха да минат при гласуването в пленарна зала.

 

 

И този път управляващите се заканиха, че вотът няма да успее.

 

 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции