<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46733" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джамбазки ос...

Прокуратурата пусна видеа с вероятния отровител с новичок на Гебрев (видео и снимки)

20 Януари 2020
0 1002

Прокуратурата публикува 7 видеа, на които се вижда мистериозен мъж, за когото оръжейният търговец Емилиян Гебрев смята, че е свързан с натравянето му, пише БНР.

 

 

""

 

 

Записите са направени между 13,57 и 14,02 часа на 28 април  2015 година и са с дължина между 13 и 22 секунди. В тях се вижда мъж с шапка и ръкавици, който се разхожда в подземния гараж. От държавното обвинение уточняват, че на лаборатория на ФБР е възложена видео-техническа експертиза, за да се установи самоличността на лицето.

 

 

ЛОНДОН ЩЕ КАЖЕ С "НОВИЧОК" ЛИ Е БИЛ ОТРОВЕН ГЕБРЕВ

 

 

Според думите на самия Емилиян Гебрев, веществото, с което е бил направен опит за отравянето му е аналогично на това, с което беше направен опит за отравяне на Сергей и Юлия Скрипал във Великобритания. Един от заподозрените за това – руски офицер с име Андрей Федотов, според британската полиция, е бил в България през 2015 година цели 3 пъти.

 

 

ОСЕМ РУСКИ РАЗУЗНАВАЧИ СТОЯТ ЗАД ОТРАВЯНЕТО НА ГЕБРЕВ, СПОРЕД ЕВРОПЕЙСКИ ИЗДАНИЯ

 

 

""

 

 

Гебрев твърди, че по случая му не се работи активно от българска страна, а по повода имаше среща на бившия главен прокурор Сотир Цацаров при премиера Бойко Борисов и с участието на английската посланичка Ема Хопкинс.

 

 

ПРОКУРАТУРАТА КРИЕ РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА ОТРАВЯНЕТО НА ГЕБРЕВ ДОРИ ОТ САМИЯ НЕГО

 

 

""

 

 

Записите се предоставят след разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК, отбелязват от държавното обвинение, където това вече е честа практика.

 

 

"Прокуратура на РБългария ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, ако информацията не представлява държавна или друга защитена от закона тайна, не възпрепятства действията по разследването и не нарушава презумпцията за невиновност", допълват оттам.

 

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции