<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46724" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Насилие, униж...

Джамбазки остава без книжка за 1 година и ще плати 1000 лева глоба за шофирането пил

20 Януари 2020
0 1362

Ангел Джамбазки остава без шофьорска книжка за срок от 12 месеца и ще трябва да плати глоба в размер на 1000 лева. Такова наказание, което евродепутатът и заместник-председател на ВМРО получава, след като бе хванат да кара след употреба на алкохол. Информацията за наказанието на Джамбазки е от Министерство на вътрешните работи и е в отговор на питане на депутата от "Атака" Десислав Чуколов по реда на парламентарния контрол.

 

 

ЕВРОДЕПУТАТЪТ АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ Е ХВАНАТ ДА ШОФИРА С АЛКОХОЛ В КРЪВТА, ОТНЕТА МУ Е КНИЖКАТА (ВИДЕО)

 

 

На 8 декември миналата година при полицейска проверка в Самоков Джамбазки бе хванат да кара кола с 1,08 промила алкохол в кръвта. Двамата полицаи от Самоков спират автомобил за проверка около 1:15 ч през нощта. Зад волана е евродепутатът. Уведомяват го, че извършват проверки за шофиране в нетрезво състояние, Джамбазки заявява, че няма нищо против това. Дрегерът обаче отчита 1,55 промила концентрация на алкохол в кръвта. Евродепутатътоспорва показанията на дрегера и решава да даде кръвна проба. Отива във филиала за спешна медицинска помощ в Самоков в 2,45 ч и дава кръв. Пробата е била изпратена за анализ в лабораторията на столичната болница "Св. Анна" . Там вече се установява по-ниското наличие на концентрация на алкохол в кръвта (1,08 промила).

 

 

""

 

 

Към настоящия момент са издадени две наказателни постановления, посочват още от МВР. Административното наказание лишаване от свидетелството за управление за година, глобата от 1000 лева и отнемането на 10 точки от талона. Джамбазки има и фиш за 10 лева – заради това, че при проверката не е предостаивл талона си.

 

 

Eвродепутатът Ангел Джамбазки няма да понесе политически последици от поведението си, след като беше хванат да шофира след употреба на алкохол. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви още в края на миналата година, че Джамбазки ще трябва да изтърпи административното наказание, което му е наложено, но добави, че е най-активният български евродепутат и ВМРО ще продължи да разчита на него в Европейския парламент. В защита на Джамбазки Каракачанов добави, че не се е възползвал от евродепутатския си статут и се е държал "прилично" с полицаите.

 

 

""

 

 

ДЖАМБАЗКИ КАТО КАНДИДАТ-КМЕТ: КОГАТО ИМАТЕ ПИЯН, НАДРУСАН ВОДАЧ ЗАД ВОЛАНА, ЩЕ ИМАТЕ И ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ (ВИДЕО)

 

 

По ирония на съдбата, само месец и половина по-рано а предизборно събитие като кандидат-кмет Джамбазки казва, че "когато имате пиян водач зад волата, ще имате и жертви на пътя". "Каквото и да си говорим, каквито и пътища да се правят, светофари и кръстовища, когато имате неправоспособен, неграмотен, необразован, пиян, надрусан водач зад волана, ще имате и жертви на пътя", казва Джамбазки. Изказването му можете да си припомните във видеото горе

 

 

 

Източник: Министерство на вътрешните работи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции