<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46748" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП внесе чет...

Фандъкова: Ще подкрепя само решение за Перник, което дава 100% гаранции за софиянци

20 Януари 2020
0 1815

"Ще подкрепя само решение за Перник, което дава 100% гаранции за софиянци", каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет, на което бе обсъдена водната криза в Перник, предаде „Фокус“.

 

 

ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ БОРИ КРИЗАТА В ПЕРНИК С ВОДА ОТ „БЕЛМЕКЕН” ПРЕЗ СОФИЯ (ВИДЕО)

 

 

В събота в Министерски съвет се проведе извънредно заседание, на което беше съобщена идеята за осигуряване на допълнителни количества вода от водосбора на „Белмекен“ до Перник през водопреносната мрежа на София. Още за идеята от премиера Бойко Борисов вижте във видеото горе. 

 

 

""

 

 

"Тази идея беше предложена след сериозен експертен анализ и оценка на съществуващата инженерна инфраструктура. Още в събота поисках от Министерски съвет в първия работен ден ресорните министри да представят пред Комисията по инженерна инфраструктура в Столичен общински съвет заедно с кмета на Перник и ръководството на „Софийска вода“ тази идея. Смятам, че е изключително важно да се получат отговори на всички поставени въпроси", каза ще Фандъкова. 

 

 

ОТНОВО НЯМА НИТО ЕДИН ВИНОВЕН ОТ ВЛАСТТА ЗА ВОДНАТА КРИЗА В ПЕРНИК (ВИДЕО)

 

 

„Целта е всички граждани на София да получат подробна информация и отговори на всички въпроси, свързани с техническото изпълнение на идеята. Смятам, че това е важно решение, което може да бъде факт само и единствено, ако цялата информация е публична“, заяви още кметът на София. 

 

 

Тя е категорична, че трябва да се знае във всеки един момент какви количества влизат и излизат в язовир „Бели Искър“, както и какви количества се предоставят на Перник, за да може ако има по различни причини дисбаланс, веднага да може да се спре кранът. „Хората в София трябва да са спокойни и сигурни, че Столична община няма да допусне да има риск за града“, увери Фандъкова.

 

 

Източник: Фокус

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции