<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46966" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осъдиха на 15 ...

В Перник има риск от разпространение на хепатит, алармира кметът (видео)

23 Януари 2020
0 417

Има риск от развитие на хепатит заради липсата на вода в Перник. Това алармира кметът на града Станислав Владимиров пред Нова тв.

 

"От Министерството на здравеопазването казват, че има риск от хепатит, когато има нарушено водоподаване и са нарушени хигиенните навици на хората. Риск от санитарно-хигиенна гледна точка винаги има. Ние имахме два много тежки инцидента, когато имаше смесване на мръсните с чистите води. Водопреносната ни система е изключително амортизирана", коментира той.

 

ВОДА ЗА ПЕРНИК: ЩЕ ИЗДЪРЖАТ ЛИ ТРЪБИТЕ НА СОФИЯ?

 

По думите му, Общината в Перник вече е поръчала 10 химически тоалетни с мивки, които да разположи из града. Това обаче е недостатъчно и затова ще бъде поискана помощ от правителството.

 

НИКОЙ В ПЕРНИК НЕ ИСКАЛ ДА ВЪВЕЖДА РЕЖИМ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ

 

"Много от заведенията в града имат вече хидрофорни системи и бидони, за да продължат да функционират", обясни още Владимиров.

 

 

""

 

 

Градоначалникът заяви по повод протестите, че е нормално е хората да са гневни.

 

ЗА КАКВО СЕ ХАРЧАТ МИЛИОНИТЕ ЗА ПЕРНИК И ЩЕ ВЪРНАТ ЛИ ТЕЗИ ПАРИ ВОДАТА

 

"Имаме обективно несвършена работа, за да се стигне дотук. Целта ни е сега да излезем от тази криза и ще направя всичко възможно да преведа моя град през това изпитание. Надявам се някои от съветниците да бъдат по-активни, а не да стоят на завет и да гледат отстрани", каза още Владимиров.

 

 

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции