<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=54526" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Перник има ...

Перничани на протест пред Министерски съвет заради водната криза, искат още оставки (видео)

25 Януари 2020
0 347

Жителите на Перник протестираха пред Министерски съвет заради водната криза. Шествието тръгна от площад „Александър Първи“ към площад „Независимост“. Облечени в жълти жилетки, жителите на Перник протестираха в центъра на София под наслов “Сурва от Перник”, предаде БНР.

 

 

ПРЕДЛАГАТ ФЕСТИВАЛЪТ “СУРВА” ДА СЕ ПРЕМЕСТИ В СОФИЯ

 

 

 

Перничани на протест пред Министерски съвет заради водната криза, искат още оставки (видео)

 

 

Заради водната криза в града беше отменен традиционният фестивал, който трябваше да се започне на 24 януари и да завърши утре – на 26 януари. Според перничани от самото начало на кризата не се оценява правилно отговорността на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и затова те искат още оставки. Заради кризата с водата оставка подаде министърът на околната среда и водите Нено Димов, който беше арестуван във връзка с разследването. 

 

 

НЕНО ДИМОВ ОКОНЧАТЕЛНО ОСТАВА В АРЕСТА, ОБВИНЕН Е И ЗА ЦЕНАТА НА ПРОМИШЛЕНАТА ВОДА

 

 

Перничани на протест пред Министерски съвет заради водната криза, искат още оставки (видео)

 

 

Водният режим в Перник започна на 18 ноември миналата година. В комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет в понеделник кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че до две седмици язовир “Студена” ще достигне мъртвия си обем. Той информира, че загубите на вода в града са 75%. От следващата седмица започва ремонт на ВиК мрежата в Перник, като са осигурени средства.

 

 

След като правителството обяви план за решаване на кризата миналата събота, в четвъртък официално поиска от Столичния общински съвет да се използва водопреносната мрежа на София за да бъде насочена вода от язовир „Белмекен“ през язовир “Бели Искър” към Мало Бучино за Перник. Според концесионера „Софийска вода“ няма техническа пречка да бъде използвана водопреносната мрежа на София, като няма да се наложи повишаване на цената на водата за столичани.

 

 

ФАНДЪКОВА: ЩЕ ПОДКРЕПЯ САМО РЕШЕНИЕ ЗА ПЕРНИК, КОЕТО ДАВА 100% ГАРАНЦИИ ЗА СОФИЯНЦИ

 

 

Във вторник се свиква извънредна сесия на Столичния общински съвет, на което ще се решава дали да се позволи да се ползва ВиК мрежата на града. Кметът Йорданка Фандъкова и общинските от ГЕРБ, БСП и Патриоти за София заявиха готовност да се помогне на перничани, стига да не бъде създадена криза с водата на София.

 

 

Източник: БНР

Видео: Novini.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции